Vită stir fry cu legume

Vită stir fry cu legume

Vită stir fry cu legume

 

Vită stir fry cu legume reteta

Vită stir fry cu legume

Stiti care a fost reactia baiatului mare cand a gustat mancarea asta? M-a intrebat daca am spart fast foodul chinezesc si am furat reteta? 🤣🤣🤣Si stiu, ca daca lui i-a placut ce am pregatit, tuturor o sa le placa. 😅Asa ca incercati si voi, nu va va dezamagi, promit! 😁
Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 45 minutes

Ingredients
  

  • 450 carne de vită
  • 1 broccoli
  • 2 morcovi
  • 3 linguri sos de soia
  • 1 linguriță zahăr
  • 1.5 linguri amidon
  • piper

Sos

  • 150 ml apă
  • 1.5 linguri sos de soia
  • 1 lingură amidon
  • 1 linguriță sos de soia
  • 1/2 lingurițe zahăr

Instructions
 

  • Taiem carnea in fasii subtiri si o marinam cu sos de soia, piper, zahar, amidon.
  • Taiem morcovii julienne, broccoliul in buchete mici si le prajim pe ulei de masline.
  • Intre timp pregatim sosul, amestecand toate ingredientele.
  • Punem deoparte legumele prajite. Gatim carnea pe ulei de masline.
  • Cand e gata, facem o gaura intre carne, turnam sosul si gatim 1 minut.
  • Adaugam si legumele, gatim inca 1 minut si servim cald, peste orez, decorat cu felii de ceapa verde si susan.

Notes

O Combinație Echilibrată și Delicioasă

Vita stir fry cu legume este o rețetă rapidă, delicioasă și plină de nutrienți. Carnea de vită, bogată în proteine și fier, este marinată pentru a absorbi aromele sosului de soia și a deveni fragedă și gustoasă. Marinada conține sos de soia, zahăr și amidon, adăugând o notă dulce-sărată care echilibrează perfect gustul cărnii.
Legumele, precum broccoli și morcovii, sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale. Broccoliul, cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante, aduce un aport semnificativ de vitamina C și K. Morcovii, tăiați julienne, adaugă nu doar culoare, ci și o doză sănătoasă de beta-caroten și fibre. Aceste legume sunt prăjite ușor în ulei de măsline, păstrându-și textura crocantă și nutrienții esențiali.

Servire și Garnitură

Serviți acest delicios stir fry cald, peste orez, și decorați cu felii de ceapă verde și semințe de susan pentru un plus de textură și savoare. Această rețetă nu doar că este rapidă și ușor de preparat, dar oferă și un echilibru perfect între proteine, legume și carbohidrați, fiind ideală pentru o masă sănătoasă și satisfăcătoare.
Poftă bună!
Keyword Vită stir fry cu legume

No Comments

Post A Comment
Recipe Rating