Babgulyás (Gulaș de fasole bogat)

Babgulyás(Gulaș de fasole bogat)

Babgulyás (Gulaș de fasole bogat)

 

Babgulyás(Gulaș de fasole bogat)

Babgulyás (Gulaș de fasole bogat)

Hmm, probabil nu este cea mai varatica reteta, dar iarasi am umplut camara si congelatorul, asa ca am vrut sa gatesc ceva, in care sa folosesc cat mai multe ingrediente din casa.
Asadar am ales gulasul de fasole bogat, in care am folosit carne de vita din congelator, 2 conserve de fasole din camara si legume din frigider. Si ce idee buna a fost!
De mult nu am mancat un gulas asa savuros, usor picant, plin de savoare🤤
Am sentimentul, ca videoul nu reda nici pe jumatate cat de bine arata in realitate si cat de gustos este, dar poate reusesc sa va fac pofta, si incercati si voi, cu tot, ca stiu ca nu este o reteta foarte speciala, dar este un succes garantat de fiecare data.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 20 minutes

Ingredients
  

  • 600 g carne de vită
  • 500 g fasole conservă
  • 1 ceapă
  • 1 ardei roșu
  • 1 roșie
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel rădăcină
  • 4-5 cartofi
  • 1 lingură boia de ardei
  • 1/2 linguriță boia afumată
  • sare,piper
  • 2 cuburi de vită
  • 2 foi de dafin
  • 2 l apă
  • ardei iute (opțional)

Instructions
 

  • Calim ceapa pe untura sau ulei.
  • Punem carnea si o gatim, pana se deschide la culoare.
  • Adaugam ardeiul, rosia, condimentele: boia dulce si afumata, chimen macinat, sare, piper, cuburi de vită, foi de dafin si daca folosim, ardei iute(noi punem direct in farfurie), turnam apa cat sa acopere.
  • Lasam la fiert pana se evapora mare parte din apa.Adaugam morcovii si patrunjelul, completam cu apa.
  • Cand legumele sunt pe jumatate gata, punem si cartofii taiati cubulete, iarasi, daca e nevoie, completam cu apa.
  • La sfarsit trebuie sa aiba destula zeama, dar nu cat o supa.
  • Cand s-au facut si cartofii, adaugam fasolea stoarsa si clatita, punem o lingurita de otet si lasam sa fiarba vreo 5 minute. Servim cu smantana, ardei iute si paine de casa.

Notes

Tocănița de vită cu fasole și legume este un preparat tradițional, plin de arome și nutrienți, ideal pentru mesele de familie. Această rețetă combină carnea fragedă de vită cu o varietate de legume proaspete și condimente aromate, creând un fel de mâncare consistent și delicios. Este perfectă pentru zilele răcoroase, oferind un confort culinar de neegalat.

Servire

Tocănița se servește fierbinte, acompaniată de smântână, ardei iute și pâine de casă. Acest preparat este perfect pentru a fi savurat în familie, într-o atmosferă caldă și primitoare. Este nu doar gustos, ci și nutritiv, oferind proteine de calitate din carnea de vită, fibre și vitamine din legume.
Tocănița de vită cu fasole și legume este o rețetă tradițională care îmbină simplitatea cu bogăția aromelor. Este ideală pentru mesele de zi cu zi, dar și pentru ocazii speciale. Încearcă această rețetă și bucură-te de un preparat consistent și delicios, care va aduce zâmbete și satisfacție la masa ta.
Poftă bună!


No Comments

Post A Comment
Recipe Rating