Clătite perfecte, ca la bunica acasă!

Clatite clasice, ca la bunica

Clătite perfecte, ca la bunica acasă!

 

reteta clatitelor perfecte si pufoase

Clatite clasice, ca la bunica

📝Legenda spune, ca nimeni nu stie cu exactitate gramajul ingredientelor necesare clatitelor.
Asa am mostenit reteta si probabil multi dintre voi: pui faina, oul si adaugi lapte si apa minerala pana vezi ca are consistenta necesara. Nu am auzit expresie mai vaga si mai subiectiva ca asta!😅
Asa ca mi-am propus sa rezolv acest mister, si am stat si facut si refacut clatite, consultat cu bunica, discutat cu matusa, masurat si cantarit cantitatile pana am ajuns la perfectiune!
O sa va zic acum, cum pregatesc eu clatitele: bat oul cu putin lapte, dupa care incep sa adaug pe rand faina, laptele si apa, amestecand cu telul incontinuu.
Daca cumva raman cocoloase de faina, nu e stres: pur si simplu strecuram aluatul printr-o sita de faina.
Aluatul trebuie sa fie foarte lichid, aproape cu apa, asa veti obtine clatite frumoase, subtiri. Daca va plac mai groase, se reduce cantitatea de lichide.
Am pus inainte de prima clatita un strop de ulei in tigaie, dar daca este antiaderenta, nu este necesar. Din ingredientele de mai sus mi-au iesit 15+ clatite, nu stiu exact, ca la noi se mananca cum se fac. 🙈
Sper sa va fie de folos aceasta reteta si sa faceti multe, multe clatite, fiindca eu pana recent, cand am experimentat cu cantitatile, nu faceam mai deloc, ca nu ma simteam sigura pe mine.
Sa ma vedeti acum, regina clatitelor👸, cu cata mandrie imi intreb familia daca vor clatite la mic dejun sau cina, stiind ca-mi vor iesi niste minunatii de sub mana!
P.s.: pentru bebe ca si umplutura am zdrobit 2 zmeure si le-am amestecat cu o lingura de mascarpone. Yummy!
Prep Time 10 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 20 minutes

Ingredients
  

  • 300 g făină
  • 1 ou
  • 450 ml lapte
  • 450 ml apă carbogazoasă
  • 1 lingură ulei
  • 1 praf sare (la bebeluși se omite)

Instructions
 

  • O sa va zic acum, cum pregatesc eu clatitele:
  • Bat oul cu putin lapte, dupa care incep sa adaug pe rand faina, laptele si apa, amestecand cu telul incontinuu.
  • Daca cumva raman cocoloase de faina, nu e stres: pur si simplu strecuram aluatul printr-o sita de faina.
  • Aluatul trebuie sa fie foarte lichid, aproape cu apa, asa veti obtine clatite frumoase, subtiri.
  • Daca va plac mai groase, se reduce cantitatea de lichide.
  • Am pus inainte de prima clatita un strop de ulei in tigaie, dar daca este antiaderenta, nu este necesar.

Notes

Rețeta de clătite clasice, ca la bunica, este una simplă, dar plină de savoare și nostalgie. Aceste clătite sunt perfecte pentru orice ocazie, fie că este vorba de un mic dejun relaxat, un desert rapid sau o gustare între mese.
Cu această rețetă, veți putea aduce în bucătăria voastră aroma copilăriei și bucuria preparatelor făcute cu dragoste.
Indiferent cum le serviți, clătitele vor fi mereu un succes și un motiv de bucurie pentru cei dragi. Poftă bună!
Keyword Clatite clasice ca la bunica, clatite perfecte

No Comments

Post A Comment
Recipe Rating