Vafe sărate din piure de cartofi

Vafe sărate din piure de cartofi

În zilele noastre, micul dejun este considerat cea mai importantă masă a zilei, iar alegerea alimentelor potrivite poate face diferența între un început energic și unul lent al dimineții. Dacă ești în căutarea unei alternative gustoase și sățioase la micul dejun tradițional, vafele sărate din piure de cartofi ar putea fi soluția perfectă pentru tine și familia ta. Aceste delicioase vafe sunt nu doar rapide și ușor de preparat, dar și incredibil de gustoase, garantându-ți un succes culinar de fiecare dată.

Principalul ingredient care dă viață acestor vafe minunate este piureul de cartofi. Cartofii sunt o sursă bogată de carbohidrați, fibre și vitamine, oferind energie durabilă și susținând sănătatea sistemului digestiv. Utilizarea piureului de cartofi în rețeta de vafe aduce o textură moale și pufăită, îmbogățind gustul și conferindu-le un caracter inconfundabil.

Pe lângă piureul de cartofi, rețeta acestor vafe sărate necesită doar câteva ingrediente simple, disponibile în orice bucătărie: ouă proaspete, cașcaval și făină. Această combinație de ingrediente se amestecă rapid și se toarnă în aparatul de vafe, iar în câteva minute vei avea parte de cele mai delicioase vafe sărate pe care le-ai gustat vreodată.

Wafe din cartofi

Vafe sarate, rapide, usoare si incredibil de gustoase din piure de cartofi, succes garantat pentru toata familia!👨‍👩‍👧‍👦Cand eram copii, petreceam vacantele la bunicii, 5 nepoti, 5 guri de hranit, nu se risipea mancare de nici un fel, iar bunica refolosea resturile ramase de la o masa la alta in diferite retete delicioase. Preferata mea era omleta din piure de cartofi🥚, si inca de atunci am ramas cu o slabiciune in ceea ce priveste refolosirea piureului.Acum am pregatit niste vafe din piure, care, recunosc, nu a ramas de la o alta masa, (asa ceva rar se intampla), l-am pregatit pentru aceasta ocazie. Rezultatul a fost atat de gustos, ca de acum incolo voi mai arunca 3 cartofi la fiert cand pregatesc piure, sa-mi ramana si pentru vafe.In prima tura nu am pus sare, sa poate sa manance si bebe de 11 luni, si chiar si asa au fost foarte delicioase. Lui le-am servit cu niste morcovi(cu care doar s-a jucat🙈) si iaurt grecesc, eu le-am mancat simple, cu varza acra de la Maramures.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 30 minutes
Course Mic Dejun
Servings 3 persoane

Ingredients
  

  • 250 g piure de cartofi rece
  • 40 g cașcaval ras
  • 30 g făină
  • 1 ou
  • 1/2 tbsp linguriță praf de copt

Instructions
 

  • Amestecam faina cu praful de copt.
  • Intr-un bol separat batem oul, dupa care incorporam pe rand piureul, cascavalul, faina cu praful de copt si sare dupa gust.
  • Dam cu putin ulei de maslina aparatul de dacut vafe, punem cate o lingura generoasa de aluat si prajim pana se rumenesc.
  • Din aceasta cantitate ies 6-8 vafe.

Video

Keyword vafe, vafe din cartofi, vafe sarate
No Comments

Post A Comment
Recipe Rating