Cei mai buni biscuiți de ovăz cu merișoare și ciocolată albă

Cei mai buni biscuiți de ovăz cu merișoare și ciocolată albă

În lumea deserturilor, există anumite delicatese care atrag imediat atenția și creează dependență. Printre acestea, se numără și biscuiții de ovăz cu merișoare și ciocolată albă, o combinație irezistibilă care cucerește papilele gustative și inima oricui îi trece pragul. Cu toate acestea, o mică precauție este necesară: încearcă să nu-i mănânci pe toți deodată, deoarece acești biscuiți au câteva calorii, dar promit să fie atât de delicioși încât va fi greu să te oprești din savurarea lor.

Prepararea acestor biscuiți este un adevărat deliciu pentru simțuri. Gustul bogat al merișoarelor uscate se îmbină perfect cu dulceața ciocolatei albe, oferind o explozie de savoare în fiecare mușcătură. Iar textura crocantă a biscuiților de ovăz adaugă o notă plăcută și satisfăcătoare întregii experiențe culinare.

Cu toate acestea, trebuie să recunosc că, deși nu sunt o mare consumatoare de dulciuri în general, acești biscuiți de ovăz cu merișoare și ciocolată albă sunt atât de irezistibili încât de multe ori nu mă pot opri până când nu se termină toată porția. Cred că magia constă în echilibrul perfect dintre dulceața ciocolatei albă și aciditatea merișoarelor, care creează o armonie desăvârșită în fiecare mușcătură.

Așadar, dragii mei, dacă sunteți în căutarea unei gustări deosebit de gustoase și satisfăcătoare, nu căutați mai departe! Biscuiții de ovăz cu merișoare și ciocolată albă vă vor cuceri cu siguranță inima și vă vor răsfăța papilele gustative. Dar nu uitați: savurați-i cu măsură și împărțiți-i cu cei dragi pentru a vă bucura împreună de această delicioasă experiență culinară.

Cei mai buni biscuiți de ovăz cu merișoare și ciocolată albă

Nu exagerez cand spun: cei mai buni biscuiti de ovaz ce am gustat vreodata!! Dar nu trebuie sa ma crezi, incearca reteta si multumeste-mi mai tarziu! 😁Biscuiti de ovaz cu merisoare si ciocolata alba
Prep Time 40 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 50 minutes
Course Desert, Prăjituri
Servings 4

Ingredients
  

  • 250 g făină
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 buc praf de sare
  • 300 g fulgi de ovăz
  • 230 g unt
  • 200 g zahăr brun
  • 200 g merișoare
  • 100 g ciocolată albă
  • 2 buc ouă
  • 1-2 lingurițe esență de migdale sau vanilie

Instructions
 

  • Bate untul cu zaharul, adauga esenta si ouale, omogenizeaza cu mixerul apoi incorporeaza ingredientele uscate pe rand: faina, praful de copt, scortisoara, sarea, ovazul, merisoarele si ciocolata alba taiata bucatele.
    Se pot amesteca cu spatula sau cu mainile, dar aluatul este destul de lipicios.
  • Se pune in frigider pentru cel putin 30 minute, dar se poate lasa si peste noapte, sau daca considerati ca e prea mare cantitatea, se poate congela.
    Acest pas este necesar sa se intareasca untul si sa fie mai usor de facut bilutele, dar daca se lipeste inca de maini, umeziti-va mainile cu un pic de apa.
  • Formati bilute si apasati-le pe hartia de copt, pana obtineti grosimea si marimea dorita.
  • Incalziti cuptorul la 180 grade si coaceti biscuitii pentru aproximativ 10-12 minute.
    Cel mai sigur este ca dupa 7 minute sa verificati, nu cumva sa se arda fundul. Semnul cel mai clar, ca s-au facut este ca s-au rumenit marginile din partea de jos.
    Daca sunteti ca mine, o sa vreti sa-i lasati pana se rumenesc si deasupra, dar rezistati tentatiei, fiindca acesta este momentul perfect de a-i scoate! Inca vor fi moi, dar trebuie lasati in pace sa se raceasca.
  • Dupa ce s-au racit, o sa gustati cei mai buni biscuiti ever! Doar incercati sa nu-i mancati pe toti deodata, ca totusi au cateva calorii. 🙈
    Eu de obicei nu ma pot opri pana nu se termina, asa de irezistibili sunt si nici macar nu mananc mult dulce in general 😅

Video

Keyword biscuiți de ovăz, biscuiți de ovăz cu merișoare, Cei mai buni biscuiți de ovăz
No Comments

Post A Comment
Recipe Rating