Cea mai gustoasă pâine de casă fără frământare

Cea mai gustoasă pâine de casă fără frământare

Cea mai gustoasă pâine de casă fără frământare

Cea mai gustoasă pâine de casă fără frământare

Cea mai gustoasă pâine de casă fără frământare

Am pregătit o grămadă de alte rețete, dar NU MAI POT ASTEPTA, trebuie sa va arat ce am facut azi! Pentru asta am avut nevoie de vasul rezistent la caldura 😁 sa pot face prima mea paine🍞 Si va zic fara exagerare, ca este PERFECTA! Nu mai stati pe ganduri, incercati reteta, fiindca nu o sa mai vreti paine de la magazin, va garantez! 😍
Prep Time 15 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour 5 minutes

Ingredients
  

  • 480 g faina +pentru lucru
  • 1/2 lingurita drojdie uscata instanta
  • 2 lingurite sare
  • 380 g apa calduta

Instructions
 

  • Combina faina, sarea, drojdia intr-un bol incapator, adauga apa si amesteca bine cu o lingura de lemn. Aluatul va fi lipicios, dar nu va faceti griji, asa trebuie sa fie.
  • Acoperiti bolul cu un prosop de bucatarie umed si lasati la dospit 12-18 ore. Verificati dupa 1-2 ore daca a inceput sa creasca aluatul, daca nu, inseamna ca drojdia nu a fost buna si nu va mai creste deloc.
  • Eu am lasat aluatul peste noapte, ziua urmatoare am preincalzit cuptorul la 225°C incalzire sus si jos cu ventilator. Cand s-a incalzit, am pus vasul pentru 30 minute in cuptor.
  • Am presarat cu multa faina suprafata de lucru, am scos aluatul cu o spatula, l-am presarat cu faina, si cu mainile date prin faina, l-am impaturit de 4 ori, tragand de cele 4 colturi al aluatului. Am intors aluatul si am format o bila, pana suprafata a devenit neteda. Am transferat bila pe o hartie de copt si asa l-am pus in vasul incalzit.
  • Cu capacul pus, l-am copt timp de 30 minute, dupa care am dat jos capacul si am lasat painea pentru aproximativ 20 minute, verificand culoarea crustei. Cand a atins culoarea dorita, am scos painea si am lasat-o sa se raceasca complet inainte s-o feliez.
  • La inceput, cat era fierbinte, crusta era foarte tare, m-am si speriat, dar cum se racea painea, asa se inmuia si crusta, pe cand s-a racit de tot, era si crusta perfecta. Cele mai lungi minute, pana cand am putut s-o gust, dar a meritat fiecare, atat de buna a iesit!

Video

Keyword paine de casa, paine fara framantare
No Comments

Post A Comment
Recipe Rating