Chec cu spanac și cașcaval

Chec cu spanac si cascaval

Chec cu spanac și cașcaval

Chec cu spanac si cascaval

Chec cu spanac și cașcaval

Am o gramada de spanac congelat ce am cumparat de la un producator local, cat de bio se poate. Mi-a ramas si mare parte din iaurtul de la @laptariacucaimac de la pranzul lui bebe si mi s-a facut pofta de un chec sarat. Dar nu mi-a placut nici o reteta gasita pe net, asa ca mi-am facut una si trebuie sa va zic, ca-s tare mandra de rezultat 🤩Daca omiteti sarea, se poate da si la copii de la 8 luni.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour 10 minutes

Ingredients
  

  • 200 g faină
  • 3 ouă
  • 150 g iaurt
  • 150 g cașcaval
  • 150 g spanac
  • 60 ml ulei
  • 5 g praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • semințe mixte

Instructions
 

  • Maruntiti spanacul decongelat sau proaspat(se poate opari, sa mai scada din volum).
  • Separati ouale. Bateti albusurile spuma. Amestecati galbenusurile cu iaurtul, uleiul de masline, praful de copt, faina si sarea( daca puneti). Incororati spuma de albusuri cu grija, fara sa o spargeti.
  • Adaugati si amestecati incet spanacul, apoi cascavalul razuit. Turnati aluatul intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt si coaceti in cuptorul preincalzit la 180° aproximativ 50 minute, sau pana un scobitor iese uscat. Eu in ultimele 10 minute am dat jos temperatura la 170°, sa fiu sigura ca se coace interiorul, fara sa se arda.
  • Scoateti pe un gratar sa se raceasca complet inainte de taiere. Culcati checul pe o parte, si dupa pe cealalta, sa nu se lase.

Notes

Checul sărat cu spanac și cașcaval este o alegere excelentă pentru cei care doresc să combine savoarea cu un aport nutritiv ridicat. Această rețetă nu doar că este ușor de preparat, dar oferă și o sursă bună de proteine, vitamine și minerale, făcând-o ideală pentru o gustare sănătoasă sau chiar pentru un mic dejun sățios. În acest articol, vom explora ingredientele și pașii necesari pentru a pregăti acest chec delicios.
Ingrediente simple și accesibile, precum spanacul, cașcavalul și iaurtul, se combină pentru a crea un preparat bogat în gust și benefic pentru sănătate. Spanacul este recunoscut pentru conținutul său de fier și vitamine, iar cașcavalul adaugă proteine și calciu.
Încercați această rețetă și bucurați-vă de un preparat delicios și sănătos. Cu siguranță va deveni una dintre preferatele voastre datorită gustului său minunat și a beneficiilor nutritive pe care le oferă. Poftă bună!
No Comments

Post A Comment
Recipe Rating