Shepherd’s pie (plăcinta ciobanului)

Shepherd's pie

Shepherd’s pie (plăcinta ciobanului)

 

Shepherd's pie cu sos gravy

Shepherd's pie (plăcinta ciobanului)

M-am indragostit de acest preparat in Cipru🏝️, care a fost colonie britanica🇬🇧 aproape 200 de ani si unde am ajuns sa indragesc multe preparate din bucataria englezeasca. Imi place sa prepar aceasta reteta fiindca necesita doar cateva ingrediente comune, iar rezultatul este indragit de intreaga familie.Englezii servesc shepherd's pie cu sos gravy, care din pacate nu se gaseste la noi, eu cer de obicei de la cunostinte care vin in vizita, sa-mi aduca cate o cutie de granule, din care se prepara acest sos.Exista multe variante de retete, eu o prefer asa simpla.Folosesc mix mexican congelat, dar pentru copii care inca nu s-ar descurca cu porumbul, se pot folosi alte legume date prin razatoare.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 1 hour

Ingredients
  

  • 3 cartofi mari
  • 2 linguri unt
  • 1 ceapă medie
  • 400 g legume congelate sau proaspete
  • 500 g carne tocată de vită
  • 1 linguriță sos Worchestershire
  • sare, piper după gust
  • 1 linguriță vegeta opțional

Instructions
 

  • Punem cartofii la fiert. Intre timp topim untul intr-o oala, calim ceapa maruntita.
  • Adaugam carnea tocata si o gatim pana se albeste. Punem si legumele si lasam la gatit 10 minute pe foc mic. In acest timp pregatim piureul cu o lingura de unt.
  • Mutam amestecul de carne si legume intr-un vas termorezistent. Intindem deasupra piureul, pe care apoi il "ciufulim" cu o furculita.
  • Il coacem la 180° C aproximativ 30 minute, pana incepe sa se rumeneasca la suprafata.
  • Se consuma cald, dar este bun si reincalzit, sau se pastreaza bine congelat, taiat in cuburi si ambalat in folie alimentara.

Notes

Shepherd’s Pie este o rețetă clasică și îndrăgită, ideală pentru întreaga familie. Această variantă nu doar că este delicioasă, ci și nutritivă, fiind perfectă pentru a satisface atât gusturile adulților, cât și ale copiilor. Preparată cu carne tocată de vită, legume proaspete sau congelate și un strat cremos de piure de cartofi, această plăcintă este o alegere excelentă pentru mesele de prânz sau cină.
Aceasta este o rețetă versatilă și hrănitoare, perfectă pentru mesele de familie. Cu un amestec de carne suculentă și legume sănătoase, acoperite cu un strat de piure de cartofi cremos, acest fel de mâncare este un adevărat festin pentru papilele gustative. Încercați-l și veți vedea cum întreaga familie va fi cucerită!
Poftă bună!

No Comments

Post A Comment
Recipe Rating